Kalasdags!

Dåså är det dags för Niclas 25-årskalas! Jag hade höga ambitioner och planen var att göra en topsy turvy i två våningar med inspiration från Tim Burtons Alice in wonderland! Sen visade det sig att kalaset blir uppdelat i 2 omgångar och min del av släkten kommer inte förän på onsdag! Alltså väldigt onödigt med en så stor tårta! Så resultatet är en enkel tårta med inspiration från ovan nämnda film...även om det kanske inte framgår så tydligt när den oranga marsipanen visade sig vara full med hårda bitar och inte möjlig att använda som lock, den gröna färgen hade blivit gammal och jag är totalt hopplös på att modellera underliga kaniner! Men resultatet är jag ändå nöjd med :-)
Den är gjord på chokladbotten, ett lager passionfruktmousse, ett lager vit chokladmousse, spacklad med grädde och täckt med Ballinas Sugarpaste med chokladsmak! Dekorerad med marsipan och ätbar sprayfärg i silver!
Mitt i allt detta skulle jag försöka mig på Macarons för första gången. Detta lilla delikata bakverk från Frankrike är gudomligt gott men är lite pilligt att göra. Allting gick bra till jag skulle spritsa ut smeten på plåten...spritsa är inte mitt paradnummer och det verkade omöjligt att få dom i samma storlek! Men men här nedan ser ni resultatet som fylldes med en god hallonsmörkräm! Sött så in i norden men helt ok! Nästa gång smaksätts dom med lime...det är mer min melodi. Men visst är det godkänt som första försök?
Skulle också prova ett nytt recept på chokladcupcakes med hela mjölkchokladbitar i...halvägs in i projektet insåg jag att receptet nog inte var för cupcakes utan för vanliga muffinsformar och sen började jag göra misstag och glömde saker och strula till det mesta. resultatet blev kladdigt, ihopsjunket och inte så vackert. Men gudomligt gott, så gott att en frosting mest skulle förstöra tror jag! Dom serveras som dom är istället! För skönheten kommer ju inifrån?!?
På onsdag blir det smörgåstårta följt av kaffe med nån macaron kanske. Vad sägs om körsbärssmak? Det kan nog också funka!

Fredag!!!

Äntligen fredag!  Niclas fyller år idag så helgen kommer delvis gå i kalasandets tecken. Niclas pappa med co och Niclas rara mamma kommer nog på söndag för att fira honom så tills dess ska det bakas tårtor och kakor i stora lass ;-) "Min" familj kommer inte förän på tisdag och då ska Niclas få present :-D Den riktiga alltså, ikväll ska han få lite småpaket men den riktiga och fina presenten får han på tisdag... Grattis Älskling :-D Uppdateringar om tårtor och kakor kommer!
Idag har jag ägnat åt att tvätta och städa och om drygt en timme blir det en härlig shoppingrunda med svägerska! Ikväll ska tomten få sig en omgång med trimmern och uppfarten ska rensas från maskrosor!
Nä nu är det bråttom bråttom om jag ska hinna städa klart innan Emmeli kommer och hämtar mig och Albin! Förresten ligger det åska i luften här i Uppsala? Börjar kännas tungt i huvudet!
Ha det♥

Nya favoritprodukter!

Kunde inte motstå denna helt underbart doftande lotion sist jag var in på apoteket. Den doftar så underbart av granatäpple så även body scruben fick följa med hem. Doften är söt men ändå fräsch och otroligt somrig och huden blir mjuk och len. Rekommenderas!

Jobb idag!

Ska till kakeldesign och jobba idag, får se vad det kan leda till! Väntar fortfarande på besked från Retail knowledge angående en tjänst som säljare i en ny Europamöbler butik i väsby. Förra veckan blev jag erbjuden sommarjobb på Swedol men fick tacka nej eftersom tiderna inte funkade med hämtningar och lämningar hos Albins dagmamma. Men hur kul är det inte att Doris fick jobbet istället? Doris och jag har jobbat ihop på både Jula och Wedins och blev nu erbjudna samma jobb :-D Doris hittar ni på dorisvarld.blogg.se
Just nu irrar jag omkring och försöker göra mig redo för jobb, betala räkningar, städa och ta fram kläder och extra kläder åt Albin som ska vara med mormor idag. Albin underlättar inte för sin mamma när han möblerar om och river ned saker under tiden.

Igår var vi till vårdcentralen med Albin eftersom han i över en vecka har haft ögoninflammation och hosta. Mot hostan fick vi Mollipect och mot ögonen Fucithalamic som är ögondroppar. Hur fasiken dom hademtänkt att jag skulle lyckas ge en 1,5 årig vilde dessa droppar är ett mysterium! Men vi kämpar på och är glada för de droparna som hamnar rätt :-D
Nä nu ska vi skynda oss lite så vi kanske hinner gå ut i solen en liten stund innan jag måste ila iväg till tåget och verkligheten...

Ge mig ny fasad snälla!!!

Solen tittade fram en stund och hettade på 2 sekunder upp vår lilla plåtlåda från rätt sköna 23 grader till hemska 28 grader!?! Vad är det frågan om? Vad är det för folk som har bott här sen 70-talet (då fasaden är bytt från trä till plåt) utan att åtgärda det här? Hur har dom stått ut?!? Nä en sval vit liggande "funkispanel" är vad det här huset behöver och det snart!!! Så här vill vi ha det!
Och inte så här med röd plåt panel som varken är snyggt eller speciellt skönt sommartid!
♥kram på  re´♥

Ögoninflammation och jobbsök

Albin har haft ögoninflammation med feber ett par dagar nu och dessutom sovit jättedåligt! Vi är väldigt trötta alla tre här hemma och Albin slocknade på soffan innan 18.00. Han vaknade iförsig till runt 18.30 för ny blöja och välling med dunade ganska snart in igen!
Den 1 april skulle jag ha börjat jobba igen efter 1,5 års mammaledighet men att gå tillbaka till mitt gamla jobb tog emot alldeles för mycket. Jag kunde inte riktigt släppa arbetstiderna och schemat som blev sämre och sämre, sättet jag blivit behandlad på under graviditeten och det faktum att man tog för givet att jag inte skulle ha någon semester i sommar! Jag åkte till jobbet 1 april och sa upp mig på egen begäran med omedelbar verkan. Idioti säger många fast de flesta lindar in det och säger "modigt" men sen finns det några som förstår att det inte fanns något annat alternativ om jag skulle kunna behålla min mentala hälsa! Jag är sån som gärna låtsas som att allt är finemang fram tills fasaden rämnar men den här gången satte jag stopp i tid!
Hur som helst så löser det sig! Om ett par månader kickar a-kassan in om jag inte fått jobb innan, vilket jag innerligt hoppas! Jag har varit på 2 intervjuer senaste månaden och söker minst ett jobb om dagen. Jag söker jobb från Gävle i norr till Upplandsväsby i söder, allt från butiksarbete till administration och marknadsföring!
Jag är ju i grund och botten utbildad säljare och marknadsförare men att få ett säljjobb är omöjligt om man inte har körkort. Kort sagt, nu är pappren för körkortstillståndet inskickade :-D Wihooo och se upp på vägarna! Får se om mitt och Niclas förhållande är starkt nog att klara av att köra tillsammans ;-)
♥kram på re`♥

Då så är vi igång!

Senaste månaderna har jag varken haft tid, lust eller ork att blogga. Det har inte funnits något av värde att skriva har jag tyckt men nu tillsammans med vårens ankomst så börjar blogglusten smyga sig tillbaka! Har en massa att skriva om men får nog ta lite i taget!
Uppdateringar!
-Huset: Efter en hel del pyssel med inkoppling av ackumulatortank, ny vattenpump mm så har vi äntligen smugit igång med lite roligare renoveringar! Det är det gamla "hundrummet" i källaren som ska bli gästrum/tv-spelsrum. Stanken i rummet var omöjlig att bli av med, fastigheten har inhyst ett hunddagis med hundboxar i källaren, så vi började med att slita ut alla ytskick. Dubbla plastmattor, gipsskivor på väggarna och i taket, och gammal puts bakom väggipset revs ur. Spår för eldragningar har bilats ur i väggarna och ny  finputs är på och står och brinner så vi ska kunna måla dom vita och fräscha med murfärg. Efter massa efterforskningar och rådfrågningar kom vi fram till att det allra bästa att måla källarväggarna med är en murfärg som andas. En av innerväggarna i rummet är uppreglad och redo för en liggande panel som ligger i garaget och väntar, även den ska målas vit tillsammans med trätaket som dök upp under gipset! På golvet kommer vi lägga en platonmatta för fuktens skull och på den blir det nånting liknande detta
Så här såg det ut när vi hade rivit ur alla ytskikt och bilat bort all puts från de väggar som ska putsas, tyvärr finns inga före bilder.
Så här ser rummet ut just nu
Kan också tillägga att plåtfasad inte är att rekommendera! Längtar tills nästa sommar när den vita träpanelen kan få ta plats på huset istället! Idag var det 28 grader varmt i köket...och det var det svala rummet! Kommer bli skönt att ha gäst/tv-spelsrummet att sova i under högsommaren!
I trädgården är det också en hel del på G men det återkommer jag om imorgon om tid finnes! Nu åter till världens bästa serie, Cougar town!
♥kram på re´♥

RSS 2.0