Förvaring till mina ögonstenar

Nu när vi flyttar kommer jag inte ha plats för mitt älskade glasskåp som har förvarat mina favoriter i skosamlingen. Alla skor och stövlar kommer till en början få kumpera ihop i en garderob i källaren. Men inte sagt med det att dom inte ska ha ett snyggt bo!
Dessa underbara skolådor från house Doctor finns på inreda.com och kostar 200 kr styck.
På ikea finns dessa som kanske inte är lika ljuvliga att se på men ett trevligare pris! 99 kr för 4 stycken!

Matta till vardagsrummet

Har funderingar på vilken matta som ska få äran att ligga under soffbordet när vi flyttat. Vill ha en ljus matta eftersom det förhoppningsvis ska stå ett teakbord på så småningom! Har funderingar på antingen denna från Rusta. Den är 160x230 cm och kostar 799:-, alltså ruggigt bra pris men till vilken kvalitet?
eller kanske denna som är lättare att dammsuga. 165x240 från ikea och kostar 995:-
Med småbarn och katter känns kanske inte någon av dom ultimat men en mörk matta under ett teakbord känns inte kul. Speciellt eftersom trät i golvet känns lite gult. Vilken skulle ni valt? Eller tips på andra mattor?

Ny dator :-D

Idag var vi äntligen in och köpte ny dator :-D Min gamla laptop har sen ett tag tillbaka blivit trött och less och när vi flyttar vill vi inte ha den stora stationära stå och va ful uppe. Den kommer istället hamna i spelrummet i källaren.
Denna raring har fått flytta in hos idag och ska nog klara både lite bildredigering och lite spelande. Sen kommer huvuduppgiften bli att fungera som min pluggdator nu när jag ska börja plugga lite igen :-D
Ett headset fick också följa med hem. Blev denna budgetvariant från Koss

Nytt vardagsrum

Har tittat runt och bestämt oss för lite nya möbler till vardagsrummet när vi flyttar! Trots att det rummet ska byggas om snart så måste vi göra oss av med vår gamla, inte längre så hela och numera rätt fula soffa. Dessutom ska alla svarta möbler bytas ut mot vita. Dels för att det nya vardagsrummet kommer vara mycket mörkare än det vi har nu plus att jag är så less på att damma 1700 gånger om dagen! Ikea är bra skit när man inte har nån stor budget!
Soffa karlstad 3 sist med vit klädsel och en grå "ull" klädsel. Ombyte förnöjer! Totalt 10590:- på Ikea
Bestå bokhylla med dörrar. Mitten skåpet utan dörr ska tapetseras med nån av alla favorittapeter. 2990:- på Ikea
Och bestå tv bänk att sätta på väggen under tvn. Som denna fast utan ben eftersom den ska sitta på väggen.
Och ett runt tv bord eftersom det verkar omöjligt att få tag på ett snyggt satsbord i teak som är drömmen. Men detta Imfors 799 :- på Ikea duger så länge!
Är det NÅGON som sitter och håller på ett gammalt satsbord i teak från 50-60 tal så ro hit!


Väggord!

Jag är inget sådär jättefan av väggord men nu ikväll ramlade jag över några på tradera som jag gillade skarpt! Och som vanligt när jag hittar något jag gillar skarpt så budar jag!
Till hallen köpte jag dessa välkomnande ord! Vet dock inte om jag ska sätta dem i ram eller direkt på väggen?
Och till Albins rum köpte jag dessa. Har inte någon direkt ide men tycket budskapet var lite gulligt! Tror jag beställer helt i svart och ramar in orden i en stjärnhimmel liksom...det är ett företag som hade auktionen och orden kunde fås i valfri färg!
Och slutligen så köpte jag dessa supersöta fotsteg som ska visa vägen från hallen till Albins rum!
Sen har jag hittat en helt underbar fondbild till Albins dörr! Kommer från inreda.com och kostar 850 kr
Kanske skulle man försöka ta ett snyggt kort på något ur Albins rum och skicka in för att få en egen fototapet istället?

Vaccumpåsarna steg för steg ;-)

Som utlovat!
Steg nr 1. Allt du behöver är vaccumpåsar (mina är från frossa.se), en dammsugare och något som du vill stuva undan! Det här är ett stooort och tjockt överkast till 180 cm säng och minsta storleken på påsarna 60*80 cm
Steg nummer två: packa påsen och förslut noga!
Sen skruvar du av "korken" på den lilla ventilen, sätter dit dammsugaren och suger ur all luft!
Och så här liten blir den!
Sååå tunn!!!

Mera elektronik!

Borde kanske lägga till en kategori för elektronik! Men jag skulle behöva tips på bra webkamera och ett bra par hörlurar med microfon! Ska börja plugga Historia A på distans nästa månad och behöver detta för att kunna legitimera mig på proven. Gärna sladdlöst eftersom jag driver en liten utrotningsfestival mot sladdar här hemma just nu!

Sladdlöst? Ja tack!

Nu på morgonen när golven återigen fylldes med frukostsmulor kände jag behovet växa ännu mer efter en sån här liten skönhet. Frågan är ju bara vilken färg man vill ha? Hur som helst står denna högt upp på önskelistan nu till födelsedagen i slutet av månaden!
Vårt sladdfria tangentbord gav upp i dagarna så nu är jag på jakt efter ett nytt. Har letat på nätet men hittar inget som verkar både bra och snyggt! Jag vill gärna ha ett litet diskret som går lätt att plocka undan medans Niclas nog vill ha ett stort tangentbord som är framtaget för spel! Tips någon? Det nedan är ett Logitech Illuminate och kostar 749 kr på Komplett.se Jag gillar den slimmade looken!
När vi ändå är igång på temat sladdlöst så har jag en efterlysning! Sladdlösa högtalare till datorn? Finns det? Var?

Grisfeber!

Trots vaccination har den drabbat mig! Den fruktade grissjukan! Jag tycks inte kunna få nog av dem. Knubbiga små figurer med knorr och trynen är det bästa jag vet! Jag har två skitgrisar här hemma! Och två lurviga små kelgrisar! Och nu har jag börjar samla på mig dem i miniformat också! Griiiiiisssss!
Den kromade är en ursöt kromad spargris som jag tokfyndade på ÖoB igår! 29,50 kr var priset! Den lilla vita är som ni ser för tandpetare och inhandlades på Järnia idag för otroliga 29,29 kr. Att fynda är kul!

Vaccumpåsar

Täcken, kuddar, filtar, överkast etc etc listan kan göras lång över saker som gör textilberget i mitt så kallade linneskåp högt! Och när dessa ting ska packas så går det åt volym. Nä! Inte nu längre! Underbara påfundet vaccumpåsar har räddat situationen. Du stoppar i tex täcken i påsen, försluter och sätter dammsugaren mot en liten ventil. Påsen tömms på luft och blir pytteliten! Se själva!
Före!

Efter!
Det enda negativa var väll att dammsugaren lät som ett mindre flygplan när man sög ur luften så tyvärr får nog resten vänta tills imorgon! Och då ska jag i sann Tvshop anda låta er ta del av en steg för steg bildserie! Jo jag lovar!!!

Nedräkningen kan börja!

Idag är det exakt 4 veckor kvar till den efterlängtade flytten! Vi sitter dagligen och spånar på hur vi ska bygga ut och renovera. Senaste beslutet lyder övervåning med 3 sovrum, liten wc och en liten walk in closet till mig :-D Men först ska dräneringen fixas...inte lika spännande med tyvärr nödvändigt! Kommer bilder så fort jag har fått in några i datorn!!!

Konsumera mera! Eller?

Insåg nu att jag är så väldigt fokuserad på att skriva om konsumtion i bloggen. Det är handla hit och shoppa dit. Därför vill jag passa på att slå ett slag för att köpa begagnat! Billigare och bättre för miljön! Jag är en flitig traderare, både som säljare och köpare. Jag har fyndat fina märkesoveraller till Albin, fint men billigt julpynt och just nu väntar jag på att få hem en Fjällräven parkas som jag fyndade för futtiga 1400 kr på Blocket.se! Älskar att handla begagnade möbler och fräscha upp dem och ge dem nytt liv! Har just nu ett runt bord med fyra stolar i teak står i förrådet. Dessa ska slipas och oljas in med teakolja och stolarna ska kläs om med fårskinn. Kommer bli sååå fint i det nya köket som ska byggas i det nya huset nångång framöver! Att sälja är också roligt. Även om du kanske inte får så mycket för grejjerna alla gånger så känns det ändå kul att nån annan får glädje av det som du ändå bara hade låg där längst inne i garderoben! Jag var faktiskt tom så fräck så jag köpte en av sambons julklappar på tradera. Han önskade sig ett xbox spel som jag hittade bättre begagnat, flera hundralappar billigare på tradera! Och en annan av sambons julklappar, en puma jacka som var för liten men som jag inte hade kvar kvittot på sålde vi på tradera häromdagen!

Rörstrands Filippa K

Det är väll få som har missat att Filippa k varje år designar en ny mugg åt Rörstrand? För många är det ett samlarobjekt så även för mig :-) Har 8 stycken än så länge men vill hela tiden ha fler! Jag koncentrerar mig på de svartvita mönstren och saknar idag net, splash och charms.
Men vem har sagt att man bara kan ha en typ att samla på? Jag börjar bli sugen på dessa snyggingar! Tror ni inte att den varma chokladen en kall vinterdag blir liiite godare ur denna?
Eller en kopp rykande te ur denna?
Filippa K muggarna säljs i 2-pack för 269 kr och finns nu även som espressokoppar 2-pack för 229 kr
Den härligt bruna muggen är Rörstrand Hanna och kostar 99 kr styck
Tekoppen är från Indiska och kostar även den 99 kr styck

Jag är så dålig på att skriva! Skärpning lovas!

Här har det varit fullt upp med jul och flyttdrömmar så jag har på något sätt glömt av att skriva! Men nu börjar inspirationen strömma till igen och det känns som jag har en massa saker att skriva om! Gör det nog till felra blogg inlägg för ordningens skull!

RSS 2.0