Julshoppa?

Har lust att trotsa världens envisaste förkylning för lite julpyntsshopping! Samtidigt vill jag inte släpa på en förkyld Albin i alla köpcentrum som förmodligen är proppade med hysteriska stressade julshoppare! Bakterier och irirritationer frodas sida vid sida och riskerar att förvandla människor till monster...nä vi stannar nog hemma!
Sitter kvar vid datorn och fantiserar om allt fint jag ska köpa sen när jag kommer iväg! Bland annat denna fina julgransmatta som kommer passa perfekt under granen i vårt tema rimfrost! Eller hur!?

Albin rumsterar om i skafferiet

Så här fin hittade vi Albin när han undersökte innehållet i skafferiet noga! Vaniljpulver mmm!

Tvättmaskin och torktumlare

Har hittat ett paketerbjudande på tretti.se med både tvättmaskin och torktumlare från gorenje som är så snyggt. Vi lämnar vår tvättmaskin med lägenheten och den som fanns i huset var det nästan antikvärde på. Men frågan är, behöver vi verkligen torktumlare också? Jag kommer ju få en stor tvättstuga att hängtorka kläderna i... Och är det verkligen så viktigt med snygg design på maskinerna i tvättstugan? Är det inte bättre att köpa en billigare tvättmaskin, skippa torktumlaren och lägga pengarna på något viktigare? Som omdränering och takbyte! Eller badrumsrenoveringen...
vs

Julpynt!

Ikväll var jag och Niclas runt och letade pynt till årets rimfrost jul! Vita julgranskulor var ett måste! Efter ett otal affärer hittade vi precis vad vi letade efter!
Fyra olika varianter kommer få sällskapa i granen i år.
Har ni tips på någonting mer som kan matcha in i temat rimfrost? Vill dock INTE ha något turkost i granen, där får det vita husera ifred tillsammans med silver!
Den vita längst fram med hängsmycket är en glaskula från plantagen, jag mitt klant har redan lyckats krossa en men får köpa fler imorgon! Dock så har de en given plats HÖGT upp i granen där katter och Albin inte når dom! Den vita med silvergirlang och den i "klarglas" är plast och kommer från coop vilket passar bättre i en barnfamilj med katter...hrm och en klantig mamma...hrm Den vita luddiga är är tovad på något sätt och känns nästan som en tennisboll! Även den från coop.
Sen köpte jag vi även denna fina snöflinga på plantagen, ska inhandlas fler av den med så ska de hänga på gardinstången i vardagsrummet...eller sovrummet...Reflekterar ljuset sååå fint!
Eller ska de hänga i granen? Vad tycker ni?
Finaste toppspiran hittade vi också på plantagen!
Jag är så less på bångstyriga pappstjärnor som aldrig hänger rakt så jag bestämde mig för att köpa klassiska i trä och gå över dem med sprayburken och måla dem vita! Hittade dessa fina på Ö&B och köpte sprayfärg på Jula Imorgon ska de målas!
Sen köpte jag senaste nummret av hus&hem igår och fick med dessa super söta hästar! De ska nog också få sig en omgång med sprayburken och nya hängen så de passar in i temat!
Sen så gjorde jag någonting så ovanligt, när det gäller mig, som att tjuvstarta med adventsljustaken! Men så här mysigt blev det i fönstret!

Rimfrost

Nu har vi startat en egen jultradition här i familjen Vegraeus/Östergren . Varje jul ska genomsyras av ett tema. Nytt tema till varje jul alltså. Jag måste erkänna att det är lite ångestfyllt från min sida. Niclas brukar kalla mig Juldiktatorn. Julgranen ska bara ha röda kulor, lite glitter och en ljusslinga, andra färger och figurer är bannlysta. Ja julen ska vara röd och vit med lite guldinslag helt enkelt...men nu får jag kliva ur denna bekvämlighetszon och slänga mig våghalsigt ut i butikerna efter nytt julpynt!
Think outside the christmasbox!
Så årets tema blir...tatatam! RIMFROST!
Vitaste vit, blått, petrol och turkost, silver, istappar!
Resultatet får ni se när hemmet är färdigpyntat!
Så här såg julen ut 2008 och då var det ett vågat år med guldkulor blandade med dom klassiska röda!

Tårtbloggen ett minne blott!

NI som brukar kika in på Tårtmagasinet kanske har märkt att bloggen är borta? Jag bestämde mig för att samla allt det jag gillar att skriva om och visa upp på ett och samma ställe! Så Tårtmagasinet kommer leva kvar här under en egen kategori! Lägger upp gammalt och nytt löpande när tid finnes!

1:a 2:a 3:e såld

Så är lägenheten såld! Lite vemodigt i hjärtat. Trots att vi knappt bott här i två år så är det ett hem som liksom har tagit sig in i hjärtat! I den här hallen stod vi i glädjetårar när vi fick reda på att vi skulle få barn, sovrummet renoverade jag med magen i vädret och tapetserade spjälsängen så den matchade fondväggen, på det här vardagsrumsgolvet vankade jag fram och tillbaka med värkar, kanske därför det inte reser sig på sommaren längre? Hit tog vi hem vår lilla Albin för första gången och det här har varit hans första hem! Men med en liten tår i ögat men fortfarande vid gott mod ger vi oss av mot ett nytt hem och knyta band till och skapa minnen i!

Välkommen till Asphammar!

♥ Och det är inte familjens efternamn utan namnet på huset vi snart flyttar in i ♥
Här kommer renoveringar, inredning, design, tårtor, familj, barn, jobb och en massa annat trängas i en salig blandning!

RSS 2.0