Lördag, sol och prinsessbröllop!

Haha jag kan inte låta bli att tycka att det är lite mysigt med ett kungligt bröllop i Sverige för nog bor det en liten royalist i mig även om den legat lite dold inom mig även för mig själv! Men vem kan motstå ett kungligt bröllop med pompa och ståt? Jag och Emmeli kommer sitta på plats framför tvn kl 13.00 och titta! Just nu tillverkas en bröllopstårta som ska avnjutas samtidig och så blir det nog ett glas med lite rosa bubbel!
Tårtan blir med blåbärsmousse och vit chokladmousse (som dock skar sig) och med vit sugarpaste. Det rosa bubblet är en flaska Törley, ett ungerskt mousserat rosé vin som är både prisvärt och gott. Serveras naturligtvis mycket väl kyld!
Så ska ni kolla på det kungliga bröllopet? Royalist eller inte!

Godmorgon!

Godmorgon! Trött som en gnu och sunkigt väder :-( Snart morgonpromenad och sen lämna Albin hos Annika. Om regnet kan dröja lite så ska jag knalla över till mamma och pappa och klippa deras gräsmatta som den goda dotter jag är. Om inte blir det till att ha lite storstäd tror jag!
Ikväll ska golvet lackas (igen) men när helgen är över är nog även rummet klart! Tänk om jag kunde få ryamattan idag oxå så vi kunde få möblera och få det klart! Ännu återstår att köpa databord, skrivbordsstol och tv samt lite piff men det kommer nog på plats nästa vecka.
Kanske detta skrivbord med en lite modifiering? Funderar på att tapetsera de björkmönstrade lådorna i nån fräck tapet?
Igår hade jag och Niclas♥ ett litet prioriteringssnack och kom överens om att nu ska allt krut läggas på att få råd att lägga om taket!  Vi tittade oxå över alla försäkringar och samlade dom flesta hos Trygghansa, sänkte avgifterna ganska mycket och fick med en försäkring mot hussvamp på köpet! Kändes otroligt skönt och tänk vad man kan deala till sig genom att bara ställa försäkringsbolagen mot varandra :-)

Om man skulle ta och bygga nytt istället...eller?

Att bygga nytt har ju varit min önskan hela tiden men vi är ju två om  beslutet och tyvärr har Niclas satt sig på tvären i den här frågan. Jag har väll gett mig och inte tjatat något mer men nu när folk runt omkring börjar fundera på att bygga så blir jag sugen igen! Vilken härlig känsla att få flytta in när allt är sprillans nytt! I tex det här underbara 1-planshuset från Trivselhus

Å andra sidan så gillar ju jag grejer med en historia och en själ! Inte sagt att alla nya hus är själlösa men med många känns det som att det saknas något. Fast med en vild och galen familj så skulle vi nog snart ha skapat en ganska fin och underhållande historia i vårt hus snart. Men  andra sidan igen så gillar jag ju återvinning och det är inte mycket återvinning i att bygga nytt...
Nä vi blir nog kvar i vår lilla 50-talsvilla och blandar vår historia med husets redan 60-åriga livshistoria och renoverar det med kärlek och tålamod istället ;-)
Men vad föredrar ni bygga nytt eller renovera?

suck vad jag är värdelös på att uppdatera!

Jaja nu är det väldigt längesen sist men till mitt försvar så har det hänt lite grejer så jag har haft fullt upp!Jag har bla fått jobb! Yey! Första juli börjar jag på Europamöbler i Upplands väsby! Kan ni förstå att jag ska få jobba med ett av mina absolut största intressen! Varje dag på jobbet fyllt med en massa möbler!
Igår var jag, Albin, Emmeli och Lukas på skansen! En heldag i solen med lite god mat i gröngräset och en spännande djur ♥
Renoveringen av gästrummet i källaren kan snart bockas av på listan. Ikväll ska golvet lackas en (förhoppningsvis) sista gång och sen är det bara lite lister som ska på plats! Och så ska dörren renoveras lite men det dröjer nog tills vi ska göra alla dörrarna där nere! Rummet är vitt, vitt, vitt med råa ytor i puts och trä, precis som jag gillar´t :)
Bäddsoffan som ska stå i rummet är inköpt och bara står och väntar
Jag väntar otåligt på min stora bruna ryamatta som är beställt oxå! 200*290 cm härlig mjuk rya :-D Sen ska det in en massa andra trevliga möbler som vissa redan finns i hushållet och andra söks det efter med ljus och lykta! Bilder på rummet kommer så fort de sista listerna är på plats!
Ikväll ska vi hem till Ann på födelsedagskalas och käka smörgåstårta :) Det ser vi fram emot!
Nej nu måste jag titta vad Albin pysslar med i badrummet men jag lovar att bättra mig vad gäller uppdateringar!


RSS 2.0